איך מארגנים יום כיף ליום האשה הבינלאומי 2014?
יום האשה הבינלאומי הקרב ובא הוא הזדמנות מצויינת להביע את הערכתנו לעובדות בארגון ולגרום להן להרגיש מיוחדות באמת.
כל ארגון ומקום עבודה שמכבד את עצמו ואת הנשים העובדות בו, יודע עד כמה זה חשוב להשקיע בעובדים בכלל ובנשים בפרט.
כל מנהל/ת משאבי אנוש ורווחה בוחרים את הדרך שלהם להשקיע לרגל יום האשה בהתאם ליכולות הארגון ולתקציבים העומדים לרשותם, וכמובן בהתאם לתרבות הארגונית הרווחת ומקובלת בחברה. החל מהרמת כוסית עם שי צנוע או שוברי מתנה, טקס חגיגי עם תעודות הערכה או יום כיף ופינוק בספא.
אבל אפשר לחשוב גם על רעיונות מיוחדים שיוכלו להתאים לנשים - ויש שפע הצעות לפעילויות מעניינות שיכולות להעלות חיוך על שפתי העובדות, ומה שהכי חשוב – זהו מרכיב מהותי בגיבוש העובדים וחיזוק הלכידות החברתית, והכי חשוב ביצירת תרבות ארגונית שמשדרת פתיחות, אכפתיות והערכה כלפי העובדים ונועדה לגביר את המעורבות והמחוייבות הארגונית שלהם.
כיצד לארגן פעילות ליום האשה שתענה על הצרכים שלכם?
מספר שלבים ושאלות שחשוב לשאול את עצמכם בדרך ליום כיף מוצלח:
1. מגדירים מטרה: הנאה ופינוק נטו, בידור, גיבוש אקטיבי תחרותי, מנוחה והרגעות ועוד...
2. מחליטים היכן יתקיים האירוע? בחדר הישיבות או האודיטורים במשרדי החברה, במסעדה הקרובה למשרד, או בחורשה ביער... פחות חשוב בשלב זה להחליט על המקום הספציפי, אלא הכי חשוב זה להגדיר מרחק מקסימלי ממקום העבודה, והאם אנחנו מעדיפים שהספק יגיע אלינו או שאנחנו רוצים לשנות קצת אווירה ולהשתחרר מחוץ למשרד.
3. כמה זמן יוקדש לפעילות? שעתיים, חצי יום בוקר או ערב, יום שלם או סופשבוע? הדבר ישפיע על סוג הפעילות שיהיה ניתן לבצע וכמובן על המקום והארוחות שיתלוו למאורע.
4. מהו התקציב שיש לנו לטובת הפעילות? האם העובדות יצטרכו להשתתף בעלות הפעילות? התקציב הוא למעשה הבסיס לכל שאר ההחלטות מכיוון שהוא בעל השפעה ישירה על סינון ובחירת הפעילויות הרלוונטיות.
5. מהם תחומי העניין? כל מי שמארגנת את היום, בין אם זו מנהלת משא"נ ורווחה, ראש צוות, מזכירת מנכ"ל או מנהלת הכספים בארגון חייבת להכיר היטב את הצוות. רק מי שנמצאת בתוך הארגון ומכירה את הנפשות הפועלות תוכל לדעת מה בדיוק הן אוהבות ומה יתאים לרוב הקבוצה, תוך התחשבות בגיל וברמת האקטיביות וכמובן ברמת הגיבוש הפנימי בתוך הצוות.
כך למשל: אם זהו צוות הטרוגני עם טווח גילאים רחב, שהצעירות בו בנות 20, והמבוגרות בנות 60, סביר להניח שסנפלינג לא בדיוק ירגש ויאתגר אותן, אך אם מדובר בחבורה צעירה ודינמית, אולי דווקא גיבוש אקסטרים יזרים אצלן את האדרנלין...
לעומת זאת, ישנו שפע של סדנאות שיתאימו למגוון רב של גילאים.
סדנה קולינרית מדברת כמעט לכל הגילאים כי הרי אוכל הוא המרכיב המרכזי בכל גיבוש - גבינות, שוקולד, בישול או אפייה.
ואם רוצים סדנה בראש קצת אחר אפשר לארגן סדנת צילום מדברית, סדנת קרמיקה או יצירה בנייר ממוחזר, ואפילו סדנת צמחי תבלין ומרפא.
כמובן שאפשר ללכת גם על סדנת צחוק והומור, סדנת אימפרוביזציה ותאטרון או אפילו סדנת תיפוף וקצב אקטיבית.
הכל צריך להיות בהתאם לאופי הקבוצה, כדי שיוכל להווצר החיבור הטוב ביותר בין חברות הצוות מבלי ליצור מבוכה או אי נעימות, וכמובן כדי לייצר את אפקט ההנאה הגיבוש המיוחלים.
הכותבת לין פיין טקאץ' היא הבעלים של "בוטיקו -תיירות בוטיק ישראלית" המתמחה ביצירת טיולים, אירועים וסדנאות מיוחדות בהתאמה אשית לפי צרכי לקוחותינו ותחומי העניין שלהם. אנו עובדים עם חברות, ארגונים וקבוצות בארגון והפקת ימי כיף וגיבוש באתרים מיוחדים במרכז ובדרום הארץ. למידע נוסף הכנסו לאתר: http://www.boutiqo.co.il/ או התקשרו: 053-430-4041